Beste Bezoekers,

Vanwege de drukte rondom onze verhuizing naar nieuwe locaties, kunnen de updates op onze website tijdelijk niet actueel zijn. We werken er hard aan om alles zo snel mogelijk weer up-to-date te krijgen. We waarderen uw geduld en begrip tijdens deze overgangsperiode.

Lees hier meer over onze verhuizing.

Mocht u dringende vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via het telefoonnummer 0413-39 33 33.

Bedankt voor uw begrip en we kijken ernaar uit u binnenkort op onze nieuwe locaties te verwelkomen!

Met vriendelijke groet,
Team Maashorst Oogkliniek

In Bernhoven

Onze oogkliniek bevindt zich gewoon in Bernhoven te Uden. Dat is uniek in Nederland.

Voor iedereen

Onze oogartsen zijn gespecialiseerd in een groot aantal aandoeningen.

Zichtbaar anders

Komt u voor de eerste keer? Dan wordt u eerst gezien door een optometrist in ons screeningscentrum. Hierdoor wordt de wachtlijst verkort.

Snel afspraak

Via telefoon en afspraakformulier maakt u zo een afspraak.

Persoonlijke zorg

Meer dan 30 mensen staan klaar om u te helpen met uw oogklachten.

Makkelijk vindbaar

Weet u de weg naar Bernhoven? Dan weet u ons ook te vinden.

Korte wachttijden

Door ons screeningscentrum hebben we korte wachttijden en kunnen we u snel helpen.

Vanaf 1 oktober 2024

Verhuizing naar twee nieuwe locaties

Beste patiënten,

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we gaan verhuizen naar twee nieuwe locaties! Vanaf 30 september a.s. zullen wij niet langer gevestigd zijn in het ziekenhuis, maar zijn wij te vinden op de volgende adressen:

  1. Locatie 1: Gezondheidscentrum De Kapel, Gezondheidslaan 1 H te Oss
    • Gratis parkeren is mogelijk nabij het gezondheidscentrum of op een paar minuten afstand bij het voetbalstadion Frans Heesen.
    • Tot 1 november kan het zijn dat uw afspraak plaatsvindt op de polikliniek van Bernhoven te Oss, Gezondheidslaan 1a te Oss.
  2. Locatie 2: Medisch Centrum Schijndel, Steeg 6 te Schijndel
    • Gratis parkeren is mogelijk naast het medisch centrum.
    • Op deze locaties worden de staaroperaties uitgevoerd.

Wat betekent dit voor u?

  • Alle afspraken die na 30 september gepland staan, zullen plaatsvinden op de nieuwe locaties.
  • Mocht u vragen hebben over de verhuizing of uw afspraak, neem dan gerust contact op via het contactformulier op onze website via www.maashorstoogkliniek.nl of bel naar 0413 – 39 33 33.

We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen en we kijken ernaar uit om u te verwelkomen op onze nieuwe locaties!

Met vriendelijke groet,

Team Maashorst Oogkliniek

Uniek in Maashorst Oogkliniek

Het screeningscentrum

Screeningscentrum 

Patiënten met een verwijzing van de huisarts worden via het screeningscentrum gezien door de optometrist en indien nodig doorverwezen naar de oogarts. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de patiënten een zo kort mogelijke toegangstijd hebben. Onze optometristen werken al vele jaren samen met oogartsen in het ziekenhuis. Door het bijwonen van nascholingen houden onze optometristen en orthoptisten hun kennis op peil en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Hoe werkt het?

Wanneer u door uw huisarts bent doorverwezen naar de polikliniek oogheelkunde, wordt u veelal verwezen naar het screeningscentrum oogheelkunde. Hier wordt u gezien door een optometrist.

Een optometrist is een HBO-opgeleide professional binnen de oogzorg. Hij of zij voert een volledig optometrisch oogonderzoek uit, waarmee de mogelijke oorzaken voor uw klacht worden opgespoord. Aan de hand van dit onderzoek stelt de optometrist een verder beleid op. In veel gevallen betekent dit een goed advies of het aanmeten van een juiste bril of lenzen.

Sneller geholpen

Soms is echter aanvullend onderzoek nodig. Wanneer uw klachten worden veroorzaakt door een ziekte en niet met bijvoorbeeld een bril opgelost kunnen worden, melden wij dit aan uw huisarts. Indien nodig wordt u dan nog naar de oogarts verwezen.

Doordat niet iedere patiënt door de oogarts gezien hoeft te worden en de optometrist zijn afspraken zelfstandig kan afhandelen, is de toegangstijd korter en kunt u sneller geholpen worden. Zo werken we samen aan goedkopere en efficiëntere oogzorg.