Screeningscentrum

Patiënten met een verwijzing van de huisarts worden via het screeningscentrum gezien door de optometrist en indien nodig doorverwezen naar de oogarts. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de patiënten een zo kort mogelijke toegangstijd hebben. Onze optometristen werken al vele jaren samen met oogartsen in het ziekenhuis. Door het bijwonen van nascholingen houden onze optometristen en orthoptisten hun kennis op peil en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Informatiefolders

Maashorst Oogkliniek informeert u graag uitgebreid over haar diensten.

Hoe werkt het?

Wanneer u door uw huisarts bent doorverwezen naar de polikliniek oogheelkunde, wordt u veelal verwezen naar het screeningscentrum oogheelkunde. Hier wordt u gezien door een optometrist.

Een optometrist is een HBO-opgeleide professional binnen de oogzorg. Hij of zij voert een volledig optometrisch oogonderzoek uit, waarmee de mogelijke oorzaken voor uw klacht worden opgespoord. Aan de hand van dit onderzoek stelt de optometrist een verder beleid op. In veel gevallen betekent dit een goed advies of het aanmeten van een juiste bril of lenzen.

Sneller geholpen

Soms is echter aanvullend onderzoek nodig. Wanneer uw klachten worden veroorzaakt door een ziekte en niet met bijvoorbeeld een bril opgelost kunnen worden, melden wij dit aan uw huisarts. Indien nodig wordt u dan nog naar de oogarts verwezen.

Doordat niet iedere patiënt door de oogarts gezien hoeft te worden en de optometrist zijn afspraken zelfstandig kan afhandelen, is de toegangstijd korter en kunt u sneller geholpen worden. Zo werken we samen aan goedkopere en efficiëntere oogzorg.