Bezoekersinformatie

Maashorst Oogkliniek werkt op twee locaties: Bernhoven en polikliniek Oss. Voor beide locaties geldt: onze openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 – 17:00 uur.

U kunt ons bereiken tijdens kantoortijden (08:15 – 12:15 uur en van 13:00 – 17.00 uur):

0413 – 40 19 56

per 3 juli a.s. wijzigt ons telefoonnummer naar 0413 – 39 33 33

Buiten kantoortijden, bij spoed:

0413 – 40 40 40

Nog geen afspraak?

Uw bezoek

Identificatieplicht

Identificatieplicht in de zorg

In Nederland is het wettelijk verplicht dat u zich identificeert tegenover uw zorgverlener. Dit heet de ‘identificatieplicht in de zorg’. U kunt zich identificeren bij uw zorgverlener met een geldig paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. Om goede en veilige zorg te kunnen bieden, moeten wij zeker weten dat we de juiste gegevens koppelen aan de juiste persoon. Zo voorkomen we vergissingen en zorgen we ervoor dat we werken met de juiste gegevens uit het juiste medisch dossier.

Dit geldt voor iedereen, ook voor kinderen en baby’s.

Als u gebruik maakt van zorg bij Maashorst Oogkliniek schrijft u zich in als patiënt bij ons. Bij de inschrijving hebben we een geldig ID van u nodig. Ook maken een pasfoto van u.

Tijdens uw inschrijving wordt onder andere uw Burgerservicenummer (BSN) vastgelegd in het elektronisch patiëntendossier (EPD). Het BSN is een uniek en persoonsgebonden nummer. Dit nummer staat op uw ID en beschermt tegen fraude en zorgt ervoor dat zorgvuldig met uw gegevens wordt omgegaan.

Waarom maken we een foto van u?

Maashorst Oogkliniek maakt bij inschrijving een foto van u. Uw foto gebruiken we niet voor andere doeleinden. Een foto laten maken is niet verplicht.

Als uw foto in het elektronisch patiëntendossier is opgenomen, kunnen wij u herkennen. Zo weten we zeker dat we de juiste patiënt behandelen.

De medewerkers van Maashorst Oogkliniek kunnen u nog steeds vragen om uw legitimatiebewijs; neem dit dus altijd mee.

Wat is een geldig identiteitsbewijs?

Heeft u (of uw kind) de Nederlandse nationaliteit dan zijn de volgende ID-bewijzen geldig:

 • Paspoort
 • Rijbewijs
 • Identiteitskaart (ID-kaart)

Als u niet de Nederlandse nationaliteit hebt, zijn de volgende ID-bewijzen geldig:

 • Verblijfsdocument van de vreemdelingendienst
 • Vluchtelingenpaspoort
 • Vreemdelingenpaspoort
 • Niet-Nederlands paspoort (zo nodig voorzien van een verblijfsaantekening)
 • Elektronisch W-document voor asielzoekers

Let op: Een kopie of foto van uw ID of een verlopen identiteitsbewijs is niet voldoende en kunnen wij niet accepteren voor een zorgvuldig identificatieproces.

Hoe werkt het identificeren van kinderen?

Ook kinderen moeten zich bij een bezoek aan Maashorst Oogkliniek kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs. Uw kind heeft dus een geldig ID nodig zoals een ID-kaart of een paspoort.

Anders dan de algemene identificatieplicht is er in de zorg geen leeftijdsgrens. De identificatieplicht geldt vanaf de geboorte.

Uw bezoek

Wat neemt u mee

Wat neemt u mee naar uw afspraak?

 • Een geldig ID-bewijs.
 • Een QR code (alleen indien u die vooraf heeft ontvangen via SMS).
 • Een actueel medicatieoverzicht (AMO).
 • Eventueel uw verwijsbrief.

Bent u uw ID-bewijs vergeten?

Als u geen geldig ID bij u heeft, kan uw afspraak wel doorgaan. Wij vragen u dan dringend om binnen 2 weken terug te komen om u alsnog volledig in te schrijven bij Maashorst Oogkliniek met uw geldige identiteitsbewijs.

Zonder uw volledige inschrijving kunnen wij uw gegevens niet delen met uw huisarts of zorgverzekeraar. Ook zal in dit geval de factuur voor de gemaakte zorgkosten aan u worden gestuurd.

Meer informatie:

www.rijksoverheid.nl