Nieuwe oogartsen

Twee nieuwe oogartsen bij Maashorst Oogkliniek

Per 1 mei 2022 starten oogarts Eelke Bidlot en oogarts Britt Geerkens bij Maashorst Oogkliniek. We zijn erg blij met deze aanvulling aan ons team. We heten beiden dan ook van harte welkom binnen Maashorst Oogkliniek en zien de samenwerking met veel plezier tegemoet.

Ze stellen zich hieronder graag zelf aan u voor:

Eelke Bidlot

”Ik ben Eelke Bidlot en per 1 mei 2022 zal ik starten als oogarts in de Maashorst Oogkliniek.  Ik heb mijn geneeskunde opleiding voltooid in Maastricht en ben daarna werkzaam geweest als eerste hulp arts in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Mijn interesse voor de oogheelkunde is ontstaan tijdens een stage kindergeneeskunde in Irian Jaya, Indonesië. Daar leerde ik twee Nederlandse oogartsen kennen die mij hebben laten zien hoe veelzijdig de oogheelkunde is en wat een verschil een goed zicht maakt voor het dagelijks leven van mensen. Van 2013 tot april dit jaar was ik als oogarts werkzaam in het ETZ in Tilburg.

Mijn aandachtsgebieden zijn cornea (hoornvliesaandoeningen, met name keratoconus: een vormafwijking van het hoornvlies) en oogleden maar ik ben bovenal een veelzijdig allround oogarts en ik kijk er erg naar uit om in het Maashorst team te komen werken.”

Britt Geerkens

”Tijdens mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Maastricht, mocht ik voor mijn coschap oogheelkunde naar Denemarken. Hier raakte ik gefascineerd door het oog. Tot dan toe had ik niet door hoe breed het vak is en hoeveel bijzondere technieken er toegepast worden. Na mijn studie heb ik de opleiding tot oogarts gedaan bij het UMC Groningen, een hele fijne kliniek met bevlogen opleiders. Toen ik oogarts was, wilde ik graag nog een extra verdieping doen, daarom heb ik een fellowship gedaan in het UMC Utrecht, op het gebied van oogleden, traanwegen en oogkas. Daarnaast heb ik gewerkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis als oogarts en bij Oogkliniek Heuvelrug in Zeist, daardoor kon ik mij naast de oogleden en oogkas extra toeleggen op de staaroperaties. Ik vind het enorm belangrijk om aandacht voor de persoon achter het oog te hebben en maak hier graag tijd voor. We gaan elkaar zien op de poli!”