Onverzekerde zorg

Sommige diensten die wij verlenen worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Hieronder vindt u een overzicht.

CBR keuring

Rijbewijskeuringen worden niet vergoed door de basisverzekering (kosten € 107,60). Wij vragen u vriendelijk deze betaling per pin te voldoen. Voor meer informatie hierover kunt u natuurlijk altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Neem het volgende mee naar uw afspraak:

  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Het CBR keuringsformulier voor de oogheelkundige keuring

Klik hier voor onze contactgegevens.

Kosten reguliere oogzorg

Alle zorgverzekeraars hebben tot en met 2024 een overeenkomst afgesloten met Maashorst Oogkliniek. Het is voor patiënten een hele geruststelling dat onze oogzorg van zeer hoge kwaliteit is en dat daarom alle zorgverzekeraars een contract hebben afgesloten met Maashorst Oogkliniek. Bij ons hoeft u geen extra kosten te betalen voor de medische behandeling van reguliere oogzorg.

Premium Intra Oculaire Lenzen

Tijdens een staaroperatie wordt altijd een kunstlens geïmplanteerd om het oog zo goed mogelijk te corrigeren. Standaard is dit een monofocale implantlens die samen met de staaroperatie valt onder de verzekerde zorg. U kunt echter ook kiezen voor een premium lens. Dit is een lens die in plaats van de standaard monofocale kunstlens bij een staaroperatie kan worden geïmplanteerd met als voordeel minder brilafhankelijk te worden. Deze lenzen zijn dus ontwikkeld om zoveel mogelijk scherp te kunnen zien zonder bril: scherp zien dichtbij, veraf of op alle afstanden.

De extra kosten voor premium lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Indien u kiest voor premium lenzen verzoeken wij u de rekening vooraf te voldoen. De kosten voor de lenzen zijn afhankelijk van welk type lens u nodig heeft. De kosten voor elk type lens staan in onderstaande tabel vermeld. Let op, de staaroperatie zelf wordt altijd vergoed vanuit het basispakket, u betaalt alleen de extra kosten van de premium lens.

Standaard lens geen extra kosten
Torische intra oculaire lens € 750,- per lens
Multifocale intra oculaire lens € 1.300,- per lens
Multifocaal torische intra oculaire lens € 1.700,- per lens

Voor meer informatie over de Premium Intra Oculaire Lenzen wordt u verwezen naar deze informatiefolder.